За нас

Създадохме био градина „Туинс“ върху собствена земя, където преди няколко десетилетия се отглеждаха различни зеленчукови култури за собствено ползване. Водени от стремеж да пресъздадем неповторимия вкус на домашните продукти от детството ни, поехме по дългия път на биологичното земеделие, набиращо все по-голяма популярност в 21-ви век.
Първата стъпка бе направена през есента на 2013 г. с разчистване и облагородяване на запустялата земя, недокосната от човешка дейност в продължение над 15 години. Последва разораване, фрезоване, торене с угнила оборска тор и подготовка на земята за „зимен сън“. В първите месеци на 2014 гimage_2. започнахме производство на разсад и изграждане на градинските съоръжения и поливната система. Количеството растения, както и добивите бяха скромни вследствие ограничените ни възможности и малкия опит. Въпреки това не пренебрегнахме основните си принципи: продуктите трябва да са свежи, вкусни и здравословни! В началото на 2015 г. сключихме договор за консултантска дейност с фондация за био земеделие „Биоселена“ (http://www.bioselena.com/) откъдето със съдействието на инж.- агроном Петър Киров получихме насоки за развитие. Направихме почвен анализ, чиито резултати потвърдиха нашите очаквания за липса на тежки метали, следи от пестициди, минерални торове и всякакви химически препарати, използващи се за конвенционално производство. Възползвахме се и от опита и познанията на известния диетолог Филип Хайвазиaн (https://www.facebook.com/EasySlimBodyflex/?fref=ts). Увеличихме площите с насаждения, както и с разсадопроизводство. Увеличената продукция ни даде увереност за да потърсим сътрудничество с утвърдени търговци на здравословни хimage 10рани, заведения за хранене, търсещи качествени продукти за крайните си клиенти. Направихме нитратен анализ на произволно избрана продукция –  резултатът отново беше отличен. Положителните отзиви от  клиенти, които ползват нашите продукти не закъсняха. За нас пътят за развитие бе ясен – напред и нагоре! Започнахме подготовка за регистрация като земеделски стопанин и разработихме бизнес план, с който да кандидатстваме по някоя от мерките за развитие на селските райони.104

През ноември започнахме изграждане на парници, където да се отглежда продукция в по-хладните месеци. 2016 за нас дойде с обилен сняг, покрил парниците, пълни със салатки, зелен лук, репички и спанак. Подготвяме разсад за домати, краставици и пипер, декларирахме и намерение да изградим ябълкова градина, както и градина за картофи, айсберг, рукола, дини, пъпеши и др. Очаквайте ни!