3 причини да изберете био зеленчуците

Знаете ли, че биохраните са един от най-бързо развиващите се сектори в световен мащаб? Въпреки скептицизма, който витае около термина био, все повече хора избират за себе си и семействата си чистите продукти от биологично земеделие. 

Според изследване на ResearchAndMarkets.com съставният годишен темп на растеж (CAGR) на биохраните и напитките се очаква да достигне цели 16,44% до 2025 г. 

Ето нашите 3 солидни причини, които ще ви накарат да предпочетете био зеленчуци:

1. Чисти продукти, които не съдържат химикали

Доказано в био зеленчуците нивата на нитрати са по-ниски, а на антиоксиданти, минерали и витамини са в пъти по-високи. При био земеделието хербицидите, пестицидите и синтетичните торове са сведени до минимум. По този начин предпазвате организма си от натрупване на тежки метали, изкуствени химикали, хормони  и пестициди. 

2. Био земеделието е приятел на природата

За разлика от конвенционалното земеделие, био земеделието не изтощава, а подобрява и стимулира запазване на доброто качествот на почвата и подпочвените води.  Освен това почвата е предпазена от вредните химикали, които ни тровят посредством участието си в кръговрата на хранителните вещества в природата. 

3. Машина на времето и завръщане към корените

Био зеленчуците ни връщат към корените, носят ни уюта на вкусната храна, събират ни около трапезата,  връщат ни с машина на времето към детството и истинския вкус. Вкусът, който помним от времето, когато късахме пресни зеленчуци от градината на баба. 

Ако и Вие искате здраве за семейството си и искате да осигурите истинска храна за децата си, ние от Био градина „Туинс“ можем да ви доставим кошница, пълна със „здраве“ директно до вашата врата!

За да е пълна трапезата и душата!